AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa šefom kineske diplomatije Vangom Jiem, podvukao da Kina i Srbija imaju čelično prijateljstvo nakon čega se zahvalio ministru spoljnih poslova na radu na inovativnim tehnologijama.

- Imamo čelično prijateljstvo, i želim da se zahvalim predsedniku Siju i ministrju Jiu. Ono na čemu posebno želim da se zahvalim je to što je ministar istakao neophodnost razvoja savremenih tehnologija, robotike, i uz pomoć Kine Srbija može tu mnogo da napreduje. Srbija može da ide u korak sa modernim zemljama! - rekao je Vučić.

Ministar Ji je rekao da se u potpunosti slaže sa rečima predsednika Vučića.

- Meni je mnogo drago što sam ponovo u poseti lepoj Srbiji. Nas i Srbiju veže veliko prijateljstvo. Milijardu i 400 miliona Kineza znaju da imaju jednog velikog prijatelja u Evropi, a to je Srbija. Prijatelja koji poštuje teritorijalni integritet, i zainteresovan je za saradnju, a to je predsednik Vučić - rekao je Ji.

On ističe da je Srbija zemlja koja ima svoje principe, a da je srpski narod - narod sa kičmom.

- Ponosni smo što imamo tako istinskog i dobrog prijatelja. Pod strateškim vođstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića naše tradicionalno prijateljstvo zrači novu vitalnost. Kina će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije, i po tim pitanjima će stajati blisko uz srpski narod.

#Aleksandar Vučić