AKTUELNO

Pogledajte kako pripadnici Specijalnih jedinica ROSU "love" nenaoružane Srbe.

Pripadnici Specijalnih jedinica ROSU upali su jutros u Zvečan i Severnu Mitrovicu i izvršili oružani napad u kom je ranjen Srbin Srećko Sofronijević, a povređeno je još deset osoba.

Snimci nastali danas jasno pokazuju pripadnike Specijalnih jedinica ROSU koji praktično love goloruk srpski narod.

Foto: Tanjug AP/Bojan Slavković

Naučni savetnik na Institutu za političke studije Zoran Milosavljević izjavio je da je ovo "lov na Srbe".

- Ovo je lov na Srbe, to je više nego jasno, a nereagovanje međunarodnih snaga im daje priliku da rade šta god žele, situacija je opasna, strane trupe nisu zaštitile narod, i zato imamo reakciju državnog vrha, nadamo se da će se oni zaustaviti i da neće morati da dođe do onoga što je predsednik rekao, ali nemamo zaštitu sa druge strane - istakao je Milosavljević, piše Kurir.

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM, istakao je da ovakvo ponašanje kosovske policije zahteva hitnu istragu.

- Ponašanje kosovske policije zahteva hitnu istragu, ko je naredio da pucaju na narod, da se vidi ko je to, ko je pucao, trebali bi da insistiramo kod posrednika u dijalogu, Priština će se opirati, ali mi moramo, ne smete da pucate nigde u svetu na nenaoružane ljude. Suprodstavljanje nasilnim akcijama mora da bude jako organizovano, a Kurti veoma vešto sprovodi akcije, do granice, i navikava ljude da su njihove snage tamo - ističe Drecun.

#Kosovo i Metohija

#ROSU