AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković održao je vanrednu konferenciju za medije, povodom najnovijih dešavanja na Kosovu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se ranije danas u Rašku na hitan sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji koji će biti, kako je rekao Petković, u 15 sati.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je jutrošnja akcija Kosovske policije još jedna provokacija kosovskog premijera Aljbina Kurtija pred lokalne izbore i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca Evropske unije za dijalog Miroslava Lajčaka.

Foto: TV Pink Printscreen

Jutros u 9 časova po nalogu psihopate Aljbina Kurtija, policajci sa pripadnicima ROSU upali su na sever Kosova. Imamo na desetine ranjenih, i zbog toga je predsednik Aleksandar Vučić hitno otišao u Rašku, gde će razgovarati sa Srbima sa Kosova danas u 15 sati. Oni su upadali čak i u apoteke i to je za njih krijumčarenje robe - rekao je Petković i dodao:

Foto: Kosovo online

Među desetinama povređenih, teško je upucan Srećko Sofronijević čovek kom se upravo bore za život. Divljaštvo Kurtija je dovelo do toga, do izazivanja haosa na severu Kosova i Metohije. Nakon toga, kada je ROSU krenuo ka školi, hrabri goloruki Srbi su uspeli da oteraju ROSU. Ranjavanjem Srećka Sofronijevića pala je kap srpske krvi. Dok mi sve rešavamo dijalogom imate Kurtija i druge koji krizama rešavaju stvari kako bi zauzeli sever Kosova što im je opsesija. Pokušavaju da kriminalizuju sever - dodao je Petković.

Petković je rekao da vlasti u Prištini poslednjim potezima pokušavaju da kompenzuju poniženje koje su pretrpeli poslednjim dogovorom u Briselu.

Pojasnio je i da Priština pretresima apoteka i magacina sa lekovima pokazuje da krši sve sporazume, da im dijalog nije bitan i da pokušava da pridobije poene pred izbore.