AKTUELNO

Održan je jubilarni Samit nesvrstanih u Beogradu koji je okupio više od 100 zemalja iz celog sveta. Dragan Vujičić iz Večernjih novosti kaže za Pink da je Beograd ovih dana bio centar sveta.

Vujičić dodaje i kako su poruke iz Beograda bile lepe, kao i da je ugled Srbije tokom Samita nesvrstanih došao do izražaja. Govori i kako je Srbija pokazala svoj ugled, kao i da možemo da budemo srećni kako je sve funkcionisalo tokom proteklih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Beograd je bio centar sveta. Poruke iz Beograda su bile lepše, ugled naše zemlje je došao do izražaja. Hajde neka neka zemlja iz okruženja okupi ovako nešto. Srbija je pokazala svoj ugled, svoj obraz i možemo biti srećni kako je sve ovo funkcionisalo u ova dva dana. Ne sumnjam u ekonomske koristi ovog samita, mnoge stvari su se dešavale ovde sada u Beogradu - govori Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Aleksandar Čotrić govori i kako je ovo bio najznačajniji skup u Evropi, kao i da će se efekti videti u narednim mesecima i godinama. Dodaje i kako smo privukli pažnju svih zemalja posle 2012. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Zaista, to je bio najznačajniji skup u Evropi. Efekti će se tek osetiti u narendim mesecima i godinama i kada je reč o Kosovu i zaključenju o sporazumu ekonomsko-vojne sradanje između naše zemlje i velikog broja zemalja koji je bio prisutan. Gospodin Selaković je pokazao da smo mi posle 2012. godine posvetili pažnju svim tim zemljama. Mi moramo da budemo svesni u kakvoj je ekspanziji Afrika... Pokazali smo deo naše tradicije, sigurno su se mnogi zaniteresovali sada i to će ih povući da ponovo dođu u našu zemlju - govori Čotrić.