AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas tematskoj sednici Skupštine Vojvodine povodom decenije međuparlamentarnih odnosa Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske istakavši da su u proteklih deset godina preduzeti konkretni koraci i napori kako bi se Republika Srbija i Republika Srpska što bolje povezale u svim oblastima života i rada.

„Ponosan sam jer sam pre deset godina bio na čelu parlamentarne delegacije koja je započela ovu saradnju. Siguran sam da možemo da se pohvalimo dosadašnjim konkretnim rezultatima, ali i da sa više ambicija i snažnijim zajedničkim planovima realizujemo mnogo toga u budućnosti“, izjavio je Mirović.

On je istakao da je u proteklom periodu urađen veliki posao na čvršćem infrastrukturnom povezivanju i osnaživanju privredne saradnje sa obe strane Drine, podsetivši da je s tim u vezi dogovorena izgradnja industrijske zone u Bratuncu.

„To je od strateškog značaja za opstanak ljudi u manjim sredinama. Zajedništvo je važno za budućnost i potrebna nam je saradnja jer živimo u izazovnom vremenu. Republika Srpska će uvek u Vojvodini imati iskrenog prijatelja, čvrst oslonac i odgovornog partnera“, izjavio je Mirović.

Foto: Vojvodina.gov.rs

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je institucionalna saradnja dva parlamenta prožeta međusobnim poštovanjem.

„Živimo u vremenima kada je nacionalna politika, u nizu oblasti, drugačija nego što je bila prethodnih decenija i stoga je važno da matična država ima poseban odnos i sistem veza sa dijasporom. Zbog toga je ovaj susret značajan kao potvrda dosadašnjih deset godina saradnje i prilika za otvaranje nove stranice naših odnosa“, rekao je Pastor.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović naveo je da je ovaj susret zalog i obaveza nastavka saradnje u budućnosti.

„Nastavićemo tamo gde smo stali u razvijanju naših odnosa, posebno u oblasti visokog obrazovanja, gde smo postigli značajne rezultate, kao i u nauci, sportu i zdavstvu“, istakao je Čubrilović.

#Igor Mirović