AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas Operativni štab u Jedinici za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata koji je formiran povodom održavanja manifestacije „Nesvrstani 2021“ u Beogradu.

Ministar policije Vulin, uoči održavanja manifestacije „Nesvrstani 2021“!, uverio se u spremnost pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata angažovanih na obezbeđivanju ove manifestacije i visokih svetskih zvanica i delegacija koje će 11. i 12. oktobra boraviti u Beogradu.

Ministar Vulin posebno je informisan o preduzetim merama i radnjama pripadnika policije iz svih organizacionih jedinica angažovanih povodom održavanja ove manifestacije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Svi angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz svake organizacione jedinice spremni su za početak manifestacije "Nesvrstani 2021". Svaka delegacija koja bude boravila i Beogradu u narednim danima biće u skladu sa svim našim protokolima čuvana i zaštićena. Manifestacija "Nesvrstani 2021" biće organizovana i obezbeđena na najvišem nivou - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

- Molim i građane Beograda da pokažu ono po čemu nas zna ceo svet, gostoprimstvo i ljubaznost. Neka naši gosti požele da se vrate u Beograd - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Dejan Stefanović istakao je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova potpuno spremno dočekuju početak manifestacije „Nesvrstani 2021“.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Povodom manifestacije 60 godina Nesvrstanih formiran je Operativni štab u Jedinici za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata. Članovi štaba su predstavnici Direkcije policije, organizacionih jedinica Direkcije policije, kao i predstavnici Vojno-bezbednosne agencije i Bezbednosno-informativne agencije. Na poslovima obezbeđenja manifestacije biće angažovano 3.243 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujemo dolazak 117 delegacija sa 572 člana delegacija - poručio je Stefanović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov poručio je građanima da će saobraćajna policija 11. i 12. oktobra učiniti sve da zastoji u saobraćaju budu minimalni kako se ne bi remetio svakodnevni život naših građana.

- Povodom manifestacije 60 godina Nesvrstanih koja se održava u ponedeljak i utorak biće kratkotrajna obustava saobraćaja na pojedinim ulicama, pre svega u okolini Sajma i mosta Gazela. Molimo sve građane da budu strpljivi. Pripadnici saobraćajne policije će regulisati saobraćaj, tako da zastoj u saobraćaju bude što je moguće kraći. U toku ova dva dana nadamo se da će sve proteći bez problema po pitanju bezbednosti u saobraćaju - poručio je Arsov.

#Aleksandar Vulin