AKTUELNO

Predsednik se nada da bi rast mogao ići i do 7,5 odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar ​Vučić rekao je danas da je Biznis hab na izloži u Dubaiju prilika da Srbija ponudi sve najbolje što ima, od konditorskih proizvoda, vinarske industrije do IT sektora, visoke tehnologije, veštačke inteligencije, da ponudimo saradnju u poljoprivredi, oblasti energetike...

- U svim oblastima smo spremni za saradnju, vi se samo borite, to je moja molba - obratio se Vučić privredincima.

Kako je rekao, sve što izvezu iz Srbije, od roba i usluga, i sve što zarade, od ogromnog je značaja za zemlju, posebno u ovom trenutku, dodajući da država stoji na raspolaganju privrednicima, da im pomogne koliko može.

- Iskoristite sve što možete, dva, tri dogovora, jer nama je to važnije od cene koju plaćamo ovaj prostor na izložbi - poručio im je Vučić.

On je ukazao i da se vrata Istoka polako, ali sve šire otvaraju, ukazujući da se struktura investicija promenila.

- Prvi put ove godine imamo u prvih devet meseci 2,9 milijardi investicija, dolaze nam najbolje godine, ali se promenila struktura tih investicija. Među prve tri kompanije, dve su iz Kine, što nikada nije bio slučaj. Dolaze sve više kompanije sa Istoka. Dominiraju evropske, nemačke kompanije, ali se situacija polako menja - rekao je Vučić.

- Otvarajte vrata Srbije, privlačite sve što možete, zarađujte da zemlja može da ide napred - poručio je predsednik Srbije i dodao da privredinici vuku zemlju napred.

Ponovio je i da je potvrđeno da se do kraja godine očekuje rast BDP-a od sedam odsto, ali da se on nada, da taj rast mozez da bude i 7,5 procenata.

#Aleksandar Vučić