AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao je poruku u Knjigu utisaka nakon otvaranja srpskog paviljona na EXPO 2020 u Dubaiju.

- Ponosan na činjenicu da je Srbija na veličanstven način predstavljena na EXPO 2020, zahvaljujem svima koji su naporno radili i učinili da napredak Srbije bude vidljiv i prepoznat svuda u svetu. Istovremeno, znam da je još mnogo posla pred nama, ali verujem u mladost Srbije i siguran sam da ćemo u inovacijama, inventivnosti i modernim tehnologijama moći da idemo u korak sa razvijenim svetom. Živela Srbija! - napisano je u poruci koju je predsednik Vučić ostavio u knjizi utisaka u okviru srpskog paviljona. 

Foto: Tanjug

Vučić je nakon svečane ceremonije čestitao svima koji su radili na pripremi za svetsku izložbu, gde je dodao da je Srbija pokazala dosta.
"Morate da se širite na istok, moramo da vodimo računa. Videćete, Srbija mora da bude svet, Beograd mora da bude svet, treba zemlju da guramo napred", rekao je.

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da će Beograd na vodi moći samo da se pored sa Dubaijem.

"Videćete kako će da izgleda Beograd na vodi za Novu Godinu. Izgledaće spektakularno i moćiće samo da se poredi sa Dubaijem, kako će da bude osvetljen", objasnio je on.

Autor: