AKTUELNO

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je na obeležavanju 27 godina postojanja i rada SPS i da je njen glavni cilj efikasna partijska organizacija koja može da odgovori svim političkim i drugim izazovima sa kojima se suočavaju partije u 21. veku.

Foto: Tanjug

"U tom smislu se pripremamo za nove političke izazove i cilj nam je da svi naši ljudi koji se nalaze na različitim nivoima vlasti predano rade svoj posao i da mu budu posvećeni i da naravno zajedno sa Srpskom naprednom strankom probamo da udarimo temelje za jednu novu Srbiju koja će garantovati bolji život za sve građane Srbije" rekao je Dačić.

Foto: Tanjug

VUČIĆ NA SASTANKU AMERIČKOG POSLOVNOG SAVETA: Srbija veoma visokotehnološki i intelektualno razvijena zajednica!

Dačić je novinarima pred svečanu sednicu Glavnog odbora SPS u Aleksincu rekao da je SPS partija dugog trajanja, zasnovana na konceptu moderne socijal-demokratije koja se danas zalaže za društvo koje će biti zasnovano na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, ravnopravnosti, demokratije i pravde.

Foto: Tanjug

Kako je rekao za SPS nema odmora, a prva sledeća politička aktivnost je, kako je rekao, gradski izbori u Beogradu.

"Ali, nezavisno od tih izbora, svi naši ministri u vladi će biti posvećeni svom poslu svakog dana" naveo je lider socijalista.

On je dodao da se svi zajedno trude da koraci kojima Srbija ide budu "veliki koraci" kako bi se nadoknadilo sve ono što je Srbija u proteklim decenijama propustila.

Foto: Tanjug

"Uloga SPS u novoj vladi je značajnija i ja se zahvaljujejm Aleksandru Vučiću na toj poziciji jer mi nismo trgovali svojom pozicijom i značajem i nismo podržali Vučića da bismo time nešto politički ućarili" podvukao je Dačić.

"Od nas zavisi kakav ćemo uspeh imati i da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje" upozorio je Dačić.

Kako je ocenio preko predsedničkih izbora unapređeno je međusobno poverenje zajedništvo i saradnja sa SNS i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučicem što nam, navodi, otvara "dugoročno mišljenje o dugoročnoj saradnji i u narednom periodu i kako su oni sami rekli i nama je cilj jačanje strateškog partnerstva sa SNS i Aleksandrom Vučićem".

Foto: Tanjug

#Ivica Dačić

#SNS

#SPS

'