AKTUELNO

Kada imate teško naoružane pripadnike ROSU-a na severu Kosova mogućnost za incident je sve veća i veća, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Veljko Nestorović sa portala Kosovo-online.

Nestorović je, komentarišući to što se Vašington oglasio povodom situacije na Kosovu i Metohiji i naredio da se povuku jedinice ROSU, rekao da je bez obzira na to činjenica da su pripadnici ROSU-a još uvek na severu Kosova, kao i da je Kurti pokušao da napravi rokadu, da ponudi pripadnicima KFOR-a da ih zamene.

Takođe, činjenica je da kada imate teško naoružane pripadnike ROSU-a na severu Kosova, mogućnost za incident je sve veća i veća.

„Srećom da su se incidentni koje su pravili, završili bez težih posledica i smrtnih slučajeva. Oni traže od NATO-a da zaustave agresiju Srbije na Kosovu, a ja sada ne znam o kakvoj agresiji pričaju“, rekao je Nestorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kada bi slušali njihove izjave pomislili bi kako Srbija napreduje ka Prištini.

„Koji izgovor mogu da imaju da pošalju nekoga sa teškom artiljerijom u oklopnim vozilima, a pod izgovorom za nekakve tablice. Ko u to može da poveruje?“, kaže Nestorović.

Ističe da su se na taj potez odlučili bez veće konsultacije sa zapadnim partnerima.

„Kurti je neko ko je poznat po anti-američkim stavovima. Nisam optimista, šta može da se priča sa njima dok ne povuku ROSU“, rekao je Nestorović i dodao da ukoliko sada popustimo, biće im sve dozvoljeno.

Foto: TV Pink Printscreen

Ekonomista Zlatko Lutovac, rekao je da je stav Srbije veoma jasan po tom pitanju.

„Politika svršenog čina više ne može da se sprovodi. Sa tim je gotovo, predsednik je nedvosmisleno rekao da toga više neće biti i da Srbiju više niko neće ponižavati, kao i da ima snage da zaštiti svoj narod. Srbija nikome ne preti, samo traži da se poštuju međunarodni sporazumi“, rekao je Lutovac.

Kako kaže, Srbija ne zvecka oružjem, poslala je poruku da će zaštititi svoj narod i više ništa od toga.

„Nema više toga da stranci odlučuju šta će srpska vojska i srpsko rukovodstvo da radi“, rekao je Lutovac.

Autor:

#Novo jutro