AKTUELNO

Veljko Nestorović urednik portala Kosovo online ističe da je na Brnjaku dosta napetija situacija u odnosu na Jarinje, jer je, kako dodaje, na Brnjaku manje kamera, ali i ljudi, gde pripadnici ROSU nisu pod medijskom lupom.

Nestorović se dotakao i trojice pretučenih Srba, koji su, kako je otkrio bili u blizini Brnjaka, gde su išli u seču drva. On je dodao da oni uoššte nisu bili na barikadama, iako su pretrpeli strašne uvrede i batine.

- Videli ste ispovest tih ljudi, oni su ih tukli čizmama, kundacima, bacali ih na asfalt. A kada smo to objavili, stigao je demant. Nijedan medij iz Prištine nije dao šta se stvarno desilo na Brnjaku. Videli ste ispovest sveštenika... Čovek je krenuo da održi opelo. Pripadnici ROSU se ponašaju dosta slobodno, i time pokazuju ko su oni u stvari - rekao je Nestorović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je dodao da je kosovska policija takva, da ne bi začudilo da bace neku bombu iz čista mira. On je dodao, da, iako bi se tako nešto desilo, EU bi zasigurno opet potzvala obe strane da smire strasti, iako druga strana ne radi ništa, i mirno protestuje.

Milan Dobrimirović, urednik političke rubrike Informera objašnjava da političko nasilje od strane Prištine trpi već osam godina, jer oni, kako dodaje, ne planiraju da ispune dogovor o ZSO.

- Ovo što se dešava na severu, izgleda kao d aoni gube strpljenje, iako je Kurtijeva ideja sigurno bila da ćemo odustati od politike, i da će Srbi predati tablice, ali očigledno, situacija ne ide u njihovu korist, jer je Srba sve više. Vidim da su ti ljudi došli da budu do kraja - rekao je Dobrimirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, Kurtiju je potreban jedan poziv, kako bi se policija sklonila, međutim, kako navodi, to očluigledno nikoga ne zanima.

- Jedinice ROSU gube strpljenje. Oni tu stoje po 12 sati, a ne znaju zašto. Ovo je igra živaca. Pitanje je ko će da ostane strpljiviji tu - dodao je Dobrimirović.

Autor:

#Jarinje

#Kosovo

#Milan Dobrimirović

#Veljko Nestorović

#brnjak