AKTUELNO

Profesor doktor Đuro Đurović, direktor Beogradske poslovne škole i bivši sudija gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink u prelistavanju štampe osvrnuo na pisanja današnjeg lista "Informer", koji povodom napada koji ne prestaju na predsednika Aleksandra Vučića, piše da vlasnik niskotiražnog lista "Kurir" Aleksandar Rodić, planira udar na decu šefa države.

Đurović, koji je predsednik akademske zajednice, neko ko je ispred naučne elite Srbije među prvima dao podršku predsedniku Vučiću u predsedničkoj kampanji govo je i o npadaima tog lista koji punih 44 dana ne prestaju i istakao da u svakoj drugoj državi ovaj problem bi već bio rešen, kao i da se radi o nečemu u čemu je država malo i zakasnila.

-Dražava je izvorna vladarska moć, ovde je trebalo nešto uraditi. Ja stalno pričam mojim studentima " imate pravo da umrete, ali nemate pravo da ne platite porez" - naglasio je Đurić govoreći o Rodićevoj utaji poreza u vrednosti od 450 miliona dinara i zapitao se da li bi neko u čitavoj zapadnoj Evropi mogao da ne plati porez, a da piše pisma predsedniku ili ga optužuje za ovo ili za ono , predsedniku koji je legitimno i legalno izabran na izborima.

Foto: Printscreen

-To je skoro nezamislivo i zaista mislim da pravni tim i država moraju da reaguju i da se ovde zaustavi obesmišljavanje izbornih rezultata koji su legitimni i koji su prošli kroz demokratsku proceduru, uprkos tome što se neki nisu odvažili da smognu snage pa da čestitaju pobedniku, što je nedostatak demokratske kulture - istakao je Đurović.

On je ocenio svako odgovara za svoje postupke i da ova cela situacija ne može dugo da potraje, jer se obesmišljava ono što se zove vox populi.

Govoreći o podršci akademske zajednice u predsedničkoj kampanji Vučiću, Đurović ističe da su izborni rezuiltati pokazali da su u pravu.

-Vidimo posvećenost, energiju, vidimo neku mugoćnost i mir - naglasio je on, osvrnuvši se još jednom na neplaćanje poreza citirao je reči vladike Nikolaja Velimirovića:

"Ako se ukrade nešto od jednog čoveka napravili ste greh prema jednoj duši, ako ste ukrali od države napravili ste greh prema celom narodu".

#Aleksandar Rodić

#Mediji

#Porez

'