AKTUELNO

Ministar zdravlja i funkcioner SNS Zlatibor Lončar kaže da napadi na predsednika Aleksandra Vučića više govore o onima koji ga napadaju nego o njemu, navodeći da Vučić ima podršku velike većine građana za sve što radi.

Lončar je rekao da se Vučić sa svojim timom bori za zdravu Srbiju, a osnova za to je, kaže, da se plaća porez, jer bez toga država ne može da funkcioniše.

-Svaka čast predsedniku Aleksandru Vučiću što se ovako nosi sa svim napadima i prozivanjima. Samo on i njegova porodica znaju kako mu je - rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Zna se gde ide svaki dinar od participacije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je plaćanje participcije "kap u moru" svih izdvajanja za zdravstvo i da se zna tačno gde odlazi svaki dinar od plaćanja participacije. Lončar je novinarima kazao da taj novac odlazi na unapređenje zdravstvene zaštite i istakao da iznosi uglavnom pet odsto, kao i da je ne plaćaju najugroženiji slojevi stanovništva. -Zdravstveni sistem poput našeg ne postoji nigde u Evropi, da je sve besplatno. Malo se izdvaja iz participacije i doprinosa, nešto više od 200 evra po stanovniku na godišnjem nivou, a potroši se gotovo 1.000 evra. Participacija je kap u moru - rekao je Lončar. On je dodao i da su u Srbiji svi građani kojima je potrebna zdravstvena zaštita uvek zbrinuti i uvek im se daje maksimum.

Prema njegovim rečima, toliko ružnih reči i vređanja na račun Vučića govori, pre svega, o onima koji to izgovaraju, a najmanje o samom Vučiću.

Pročitajte još: NOVA LAŽ KURIRA! Nestali milioni na putevima, kaže čovek spreman da TOLERIŠE KRADUCKANJE

-Apelujem na sve da pre nego što bilo šta kažu o nekom drugom pogledaju u ogledalo i razmisle o sebi - rekao je Lončar.

On je istakao da Vučić ima njegovu apsolutnu podršku za sve što radi i, što je najvažnije, ima podršku većine građana Srbije.

Vučić se, dodao je Lončar, sa svojim timom bori za "čistu i zdravu Srbiju".

-U tome moramo da mu pomognemo svi, da nam svima bude bolje, jer imamo obavezu zbog naše dece, da ona žive u zdravoj Srbiji - rekao je Lončar.

Osnova za to, naznačio je, jeste da se plati porez, jer država ne može da funkcioniše ako se porez ne plaća.

#Aleksandar Vučić

#Porez

#Zlatibor Lončar

'