AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, komentarišući nedavni slučaj učiteljice iz Novog Pazara je rekao za TV Pink da himna, zastava i grb Srbije moraju bezuslovno da se poštuju jer, kako je ocenio, to pokazuje kakav je odnos prema državi.

Komentarišući slučaj učiteljice iz Novog Pazara koja je na prvom času nove školske godine umesto himne "Bože pravde" pustila takozvanu himnu sandžačkih Bošnjaka, ministar je rekao je ona saslušana u policiji što, kako je ocenio, govori da država funkcioniše ali i da izbor himne nije pitanje dobre volje.

- Zamislite da neko u SAD pita da li će pre neke utakmice pustiti himnu. Nastavnica iz Novog Pazara je pustila neku pesmu, to nije himna. Neću da ulazim u tekstove, da li se pominje ovo ili ono ali šta je problem što se u hrvatskoj himni pominju Hrvati? Ovo nije Evrovizija ni Pinkove zvezdice. Postoji zakon o grbu, himni i zastavi i taj akt mora bezuslovno da se poštuje. Nema opravdanja da ne poštujemo svoju zemlju - rekao je Vulin.

Foto: TV Pink Printscreen

JUČERAŠNJA DEŠAVANJA NA CETINJU

Kako je Vulin objasnio pojedine izjave da je neko juče želeo da puca na Patrijarha i Mitropolita, on je podsetio da je pre nekoliko godina u jednom hotelu neko želeo da puca na Patrijarha, što ga, kako je podvukao ne čudi.

- Milo je došao sa obezbeđenjem, i to naoružanim... - komentarisao je Vulin.

Kako ističe, sve što je bilo do Srbije da se očuva mir na Cetinju, Srbija jeste pružila.

- Mi nećemo da pustimo da neko našeg Patrijarha može da ponižava. On ima pravo da bude štićen, i naravno je da će uz njega da ide nekoliko pripadnika bezbednosne službe. Naravno da će biti tu za njega. Ne idu sa njim pratioci koji su novinari ili medicinske sestre ti pratioci su bili najavljeni, znalo se koji je njihov zadatak - priča Vulin.

Vulin je izjavio i da je zadatak ove generacije političara da zaštiti Srbe, jer ako to ne urade, sledeća generacija ništa neće dočekati.

- Srpski svet stvara srpski narod kao jedinstveni politički narod, i da smo tu za sve što treba. Treba da sačuvampo crkvu i da o nacionalnom pitanju razmišljamo isto - nastavlja Vulin.

Kako je napomenuo, Srbija ni sa kim nije u sukobu.

Foto: TV Pink Printscreen

HAPŠENJE U NOVOM SADU

Kako je istakao Vulin, lep je osećaj kada prvi čovek države prati ono što radi policija, ističući da je Vučić za policiju Srbije uvek tu, za šta god da je potrebno.

- Velika zahvalnost za Tužilaštvo Novog Sada, jer s bili tu da u pola dana i noći procene svaki dokaz i slično. Ja sma se pridružio operativcima i bio sa njima - kaže Vulin.

Vulin je istakao da će zločina i dalje biti, ali će, kako je najavio u svakom trenutku činiti sve kako bi se sve razrešilo.

- Policija baci ''široku mrežu'', pa lica iz kriminalne sredine sami upadaju, i tako padaju svi. Neko oružje, drogu ili slično nismo tražili, ali se to nađe, a to je krivično delo, i naravno da će odgovarati - priča Vulin.

Autor:

#Aleksandar Vulin