AKTUELNO

Advokat ocenjuje da on lično nije ciljna grupa i meta napada, već da se preko njega vodi rat protiv Vučića i Vulina.

Na monstruozne laži koje su pojedini mediji izneli na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića moralo je po načelu legaliteta, a prema mom dubokom uverenju, da reaguje Republičko javno tužilaštvo po službenoj dužnosti, izjavio je za Pink advokat Svetozar Vujačić.

- Šta treba da se desi u ovoj državi da Republičko tužilaštvo reaguje? A treba da reaguje po službenoj dužnosti u slučaju da do njega dođu navodi ili saznanja da je neko počinio krivično delo – kaže Vujačić za “Novo jutro” i dodaje:

Sada treba ja, kao fizičko lice, da podnosim krivičnu prijavu protiv Marka Miljkovića zbog lažne izjave koju su pojedini mediji jedva dočekali da prenesu. Miljković je, između ostalog, izjavio da sam se ja više puta u noćnim satima sastajao sa ministrom Vulinom i sa njim u kafiću u Karađorđevoj ulici. Tu smo se kao dogovarali i išli u Ritopek da pogledamo razne štekove koji su trebali ministru Vulinu za skladištenje nelegalnog oružja.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da nijedna reč u ovoj izjavi nije istinita.

- Ispada sad i da je Miljković bio na mojoj svadbi devet godina pre nego što se rodio! Ja sam se venčao 1980. godine, a Miljković je rođen 1989. Dakle, matematika i zdrav razum govore nam da je morao biti na mojoj svadbi devet godina pre rođenja – kaže Vujačić.

Ocenjuje da on lično nije ciljna grupa i meta napada, već da se preko njega vodi rat protiv Vučića i Vulina.

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, smatra da tužilaštvo i ne treba da podnosi optužne predloge ili da saslušava predsednika države i ministra policije, a na osnovu izjave koljača koji se brani tako što u minut do podizanja optužnice priča šta stigne.

- Mogao je i Bajdena da pomene, Putina, Merkelovu… Da li bi onda tužilaštvo moralo da saslušava i njih? – zapitao je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da tužilaštvo ne treba da reaguje na svakakve izjave monstruma i kriminalaca, jer bi u suprotnom tužilaštvo na dnevnom nivou moralo da saslušava državne zvaničnike.

Posle mnogo godina, u Srbiji je pohapšena velika kriminalna grupa, a njeni članovi su – živi, podseća Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.

Kaže da su u “Sablji” članovi kriminalne grupe pobijeni, što nije ostavilo prostora za nova saznanja i dalju istragu njenih delovanja.

- Umesto da slavimo kao praznik hapšenje ovakve kriminalne grupe kao što je grupa Veljka Belivuka, došli smo u situaciju da gledamo da se državni funkcioneri i nosioci ove akcije brane od različitih napada – kaže Spasić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Okrivljeni ima pravo da laže pred sudom i tužiocem, kaže Spasić, i ističe da uprkos ovim činjenicama, pojedini mediji veruju optuženima, a od predsednika Srbije i ministra policije traže da se stalno pravdaju.

- Izgubili smo nit koja odvaja politiku, državu i nacionalnu bezbednost – kaže Spasić.

#Saša Milovanović

#Svetozar Vujačić

#mario spasić