AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas zamenika šefa diplomatije Kuvajta Halida Sulejmana Al Džaralu a u razgovoru je istaknuta potreba intenziviranja političkog dijaloga, kao i jačanja ekonomske i investicione saradnje.

Halid Sulejman Al Džarala preneo je spremnost ministra spoljnih poslova Države Kuvajt šeika Džaber al-Sabaha za susret sa šefom srpske diplomatije.

VUČIĆ nakon sastanka sa Mogerini i Tačijem: Mora ozbiljnije i hrabrije da se razgovara o budućim odnosima. Tražio sam ubrzan pristup Srbije EU

Tokom razmene mišljenja o aktuelnoj krizi u odnosima između pojedinih zemalja Zaliva, ministar Dačić je istakao da Republika Srbija podržava postizanje rešenja putem dijaloga i pozdravio je posredničku ulogu kuvajtskog emira u cilju prevazilaženja ove krize.

Zamenik ministra spoljnih poslova Države Kuvajt boravi u Beogradu u sklopu bilateralnih političkih konsultacija između dva ministarstva, čiji je domaćin državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović.

Foto: Tanjug

#Ivica Dačić

#Kuvajt

#Razgovor

'