AKTUELNO

Miloš Lazić, novinar "Kurira", ističe da će optužnica protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sadržati preko 1.000 strana, obzirom da im se na teret stavlja pet ubistava.

Kako ističe, otužnicom treba da bude obuhvaćena 31 osoba, što zasigurno iziskuje dosta stranica iste, koja bi, danas trebalo da bude podignuta.

- Svaki slučaj treba obraditi, biće to knjiga strave i užasa - naglašava Lazić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o novim informacijama povodom Belivukovih kriminalnih radnji i njegovih saboraca, Lazić dodaje da po zakonu, svedok saradnik ne može da bude vođa klana ili naručilac ubistva, međutim, kako ističe, to ne mora da bude slučaj.

- Čini se da kod nas imamo slučaj da su neki bili svedoci saradnici, sa dosta informacija, a sa druge strane jesu ubili nekog. Bitno je to da kod nas nema opraštanja zlodela, ali postoje neki dogovori koji mogu da olakšaju boravak u zatvoru - kaže Lazić.

SVEDOK SARADNIK

Lazić objašnjava da je Miloš Vojinović koji je pre nekoliko godina ubio Miloša Vidakovića u Budvi, a koji je bio član kriminalne grupe Šaranović, priznao delo, objasnio sve, i o delu koje je počinio, i o članovima grupe. Kako objašnjava, na taj način su mnogi osuđeni, gde je Vojinović je dobio, umesto 40 godina, 14 godina zatvora.

- Laicima to izgleda kao trgovina, ali je to mnogo veća korist nego šteta - dodaje Lazić.

Kako dodaje, postoji dosta dokaza, koje su optuženi sami obezbedili tužilaštvu, podsećajući na fotografije i snimke koje je javnost imala prilike da vidi, a koji su opet, došli od strane pripadnika kriminalnog miljea.

- Oni su slali te poruke i osobama koji su bili van te kriminalne organizacije, hvalili su se tim stvarima, kako ljubavnicama, tako i međusobno - dodaje Lazić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, od Radoja Zvicera je cela grupa imala kako logističku, tako i finansijsku podršku.

- Na meti su bili pripadnici Škaljarskog klana, kao i ljudi blisku Škaljarskom klanu. Tu je mnogo bviše žrtava, vi imate ljude koji su pošli ka Srbiji, nakon čega im se gubi trag - priča Lazić.

Govoreći o pozivima Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, koje je javnost imala prilike da čuje, Lazić ističe da iako su govorili u šiframa, njihove razgovore može da razume i laik.

- Oni ili muče ili ubijaju. Oni su ljude mučili satima, to je divljanje. To može da se poredi sa meksičkim narko - kartelima - kaže Lazić.

Autor:

#Miloš Lazić

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja

#optužnica