AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Kraljevine Holandije Nj. E. Jostom Reinćesom. Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, ističući da Novi Sad vodi aktivnu međunarodnu i međugradsku saradnju.

- Novi Sad je svetao primer evropskih vrednosti kao grad istinskog multikulturalizma koji neguje različitost, a to što je izabran za Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture samo govori u prilog toj neoborivoj činjenici – rekao je Vučević.

Sagovornici su se složili da projekat Evropska prestonica kulkture doprinosi opštem razvoju nosioca te titule, ali i regiona, podstičući saradnju i zajedničke aktivnosti mnogih gradova i sredina koje se tako čvršće povezuju. Stabilna politička situacija, nastavak reformi i snažna ekonomija, ocenjeni su kao osnovni uslovi za napredak, a evropski put kao najbolji način da Srbija maksimalno iskoristi brojne potencijale, te da životni standard građana bude na mnogo višem nivou.

Vučević je istakao da Novi Sad kao lokalna samouprava nastoji da pruži što veći doprinos pozitivnim promenama koje sprovodi Vlada Srbije. Kreiranje industrijskih zona i povoljnog poslovnog okruženja, kao i otvaranje novih radnih mesta, prioritet su lokalne administracije, naglasio je Vučević, a cilj i Novog Sada i Republike Srbije jeste da motivišu mlade da ostanu u svojoj zemlji, koja će jedino na taj način biti mnogo jača na svim poljima.