AKTUELNO

Sve što je urađeno u istrazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka je legitimno, jedino što nije je njegova izjava i namera, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On kaže da okrivljeni može da se služi svim pa i lažima i da su, kada su krenuli u obračun sa mafijom, bili svesni da će biti izloženi i provlačeni kroz blato.

"Sve osim izjave Belivuka je kredibilno. U njegovoj izjavi je vrlo interesantna rečenica da 'ako se neki ne opamete, reći ću sve' što je pokušaj zastrašivanja i ucene. Jedino nije kredibilna namera 'Krika' da predstavi Belivuka nevinim", rekao je Vulin za Javni servis.

Ministar smatra da nema ničeg spornog u pokazivanju fotografija prikupljenih tokom istrage.

"Da istraga nije ozbiljna ne bi bila podignuta i proširena optužnica u zakonskom roku, već bi se sačekalo. Bilo je potrebno da pokažemo te fotografije jer da nisu objavljene a imamo ovakvu izjavu Belivuka ispalo bi da smo mi kriminalci a Belivuk heroj. Mi smo sačekali da se fotografije prvo pokažu i okrivljenim i oštećenim. Da javnost ne zna sve ovo, šta bi mislili o nama", zaključio je Vulin.