AKTUELNO

Duško Vukajlović, glavni urednik Objektiva, ukazao je na pokušaje da se na globalnom nivou iskonstruiše da je sve počelo od Srebrenice i da je ona bila najveći zločin posle Drugog svetskog rata. Vukajlović je dodao da je dobro poznato da su najveći zločini tokom Drugog svetskog rata, a i kasnije bili u Hrvatskoj.

- To su oni zločini čiji je Stanoje Glavaš bio sledenik. Hrvatska je očišćena od Srba - naveo je Vukajlović za Pink.

Osvrnuvši se na reakciju Glavaša na društvenim mrežama da je pobio premalo ljudi, rekao je da se zna na koga se misli pošto je Glavaš bio osuđen za zločine nad Srbima.

- Čini se da je sve dopušteno ako su pitanju Srbi, ubijanje Srba. Čovek kao što je Glavaš se smeje u lice porodicama žrtava - kaže Vukajlović.

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, kaže da je na Srbima da pokažemu karakter i da i u nemogućim okolnostima ne odustajemo.

Okolnosti imaju vremensko trajanje, mogu da se promene i na lokalnom i na regionalnom i na globalnom nivou. U zadnjih 10 godina su bile tektonske globalne promene - rekao je Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podseio da ni jedan državnik pre Vučića nije prešao prevoj Oštrenje.

- On je prvi predsednik koji je prešao taj prevoj i došao na najzapadniji deo etničkih prostora gde živo njegov narod. To je pokazivanje karaktera, a ne provokacija. Njegova poseta i Zvečanu i Drvaru pokazuje karakter našeg naroda - istakao je Stevandić.

#Duško Vukajlović

#Nenad Stevandić