AKTUELNO

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Online samitu povodom 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine, jeste jedan od najvažnijih događaja u ovom periodu, rekao je za TV PINK narodni poslanik Vladimir Marinković.

“Posle puno godina smo imali priliku da se jedan srpski lider obrati na jednom tako važnom međunarodnom skupu.

Predsednik je bio maestralan i promovisao je našu zemlju na najbolji mogući način. Ono što je za nas najbitnije, još više je učvrstio čelično prijateljstvo između Srbije i Kine”, rekao je Marinković.

Ističe da Srbija ima posebno mesto kada je u pitanju odnos Kine prema ovom regionu i Evropi uopšte.

“Ono što jeste zaključak sa tog skupa i što je predsednik Vučić posebno potencirao i podržao, jeste razvoj multilatelarizma na svetskom nivou. Kao i saradnja Kine sa svim zemljama u svetu. Mi smo iskoristili tu priliku sa Kinom”, rekao je Marinković.

Kako kaže, Kina je prepoznala Srbiju kao strateškog partnera i sada imamo kineske kompanije u više sektora ovde u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

“I sa ekonomske i sa geopolitičke strane to je jako važno”, rekao je Marinković, i dodao da je Srbija danas zemlja koja je atraktivna i partner svim velikim silama.

Urednik u Srpskom telegrafu Dražen Ostojić, rekao je da je velika čast ukazana Srbiji, kao i da treba da budemo ponosni.

“Kina je svetska sila, i jedan ovakav događaj je nešto što je stvar za poštovanje, i kada na bilo koji način, a posebno na ovaj, da vam daju 5 minuta da se obratite, govori o tome koliko je Srbija poštovana i u Kini i u celom svetu”, rekao je Ostojić.

Autor:

#Dražen Ostojić

#Vladimir Marinković