AKTUELNO

Vlasnik "Kurira" pretio je uredniku i direktoru "Srpskog telegrafa" da će dati novac kako bi oni "nestali".

Kako saznaje Pink.rs, zbog navodnih pretnji ubistvom novinara Milana Lađevića i Saše Milovanovića, kao i njihovih porodica, vlasnik "Kurira" Aleksandar Rodić bio je na ispitivanju u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala! Rodić je na ispitivanje u SBPOK stigao nešto pre 10 sati, a pušten je u podne.

Foto: Zoran Sinko/Informer

Predsednik "Adria Media grupe" u čijem vlasništvu je list "Kurir" već duže vreme pokušava da izbegne plaćanje poreza od oko 450 miliona dinara, kako su objavili mediji, objavljujući u svom listu neistine o državnom rukovodstvu i novinarima, pokušavajući da ih izreketira, te da prisili državu da mu taj dug izbriše.

Urednik u “Srpskom telegrafu” Milan Lađević je precizirao da je Aleksandar Rodić pretio da će njega i njegovovu porodicu izbrisati sa lica zemlje.

Rodić je, navodi on, rekao da će dati 20.000 evra da Lađević nestane.

- Nismo mislili da su te pretnje naivne, Rodić je imao dobre veze sa mafijašima, neke je i štitio u svojim dnevnim novinama - naveo je Lađević.

Rodić je moćan čovek, a nemate nikakvu zaštitu, rekao je Lađević, koji strahuje za bezbednost svoje porodice.

Lađević i Milovanović za Pink: RODIĆ NAM JE PRETIO SMRĆU! Plašimo se za svoje porodice

-Bojim se zbog svoje porodice, imam dvoje male dece i suprugu, ne znam da li će ih neko zgaziti kolima….- naveo je Lađević i poručio da treba ispitati svaku pretnju novinarima.

Mi smo pretnje prijavili pre 16 meseci, dodao je Lađević, ocenivši da je Rodić sada spreman na sve.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović navodi da je Rodić njemu rekao da Lađeviću prenese pretnju.

- Rodić je u tom trenutku bio u nekoj vrsti bekstava od nečega, bio je u Beču. Pretnja se odnosila direktno na Lađevića i njegovu porodicu, ali sam i ja osećao da ne smem da napustim posao - rekao je Milovanović.

- On smatra da samo on sme da se bavi novinarstvom. To je taj gangsterski pristup svemu, ideja je bila da se uplašimo i zastrašimo - dodao je direktor Srpskog telegrafa.

Kako kaže, on i Lađević su na dva meseca pisali Tužilaštvu, tražeći informaciju kada će Rodić biti saslušan, a izrazili su spremnost id a idu na poligraf.

- Rodić ima uticaje na sve sfere društva, hvalio se kontaktima u kriminogenim sferama, a zatim i u tužilaštvu i sudstvu - ukazao je Milovanović.

On je primetio da se tužbe protiv Rodića sklanjaju, a njegove se ekspresno realizuju.

#Aleksandar Rodić

#Milan Lađević

#Saša Milovanović

'