AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je povodom Dana Rusije predsedniku Vladimiru.

Putinu uputio čestitku u kojoj je poželeo da nastavi da vodi zemlju putem blagorodne budućnosti i istakao da će lično ostati posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje dve zemlje.

Vučić je čestitku upućenu predsedniku Rusije uručio ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku na prijemu u Ambasadi Ruske Federacije povodom obeležavanja Dana Rusije, u kojoj se između ostalog kaže:

"Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na međusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije.

Prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i međusobna solidarnost, što je potvrđeno i tokom pandemije KOVID-19. Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova.

Koristim ovu priliku da još jednom izrazim zahvalnost Rusiji i Vama lično za aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona," navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je pres služba predsednika.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Vladimir Putin

#čestitka