AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da predsednika Aleksandra Vučića zanima samo Srbija, njeni rezultati i bolji standard građana.

Govoreći o nedavnom hapšenju predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a Aleksandra Jovičića koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, ministar Vulin je naglasio da je i na ovom primeru pokazano da u Srbiji koju vodi Aleksandar Vučić nema zaštićenih i da partijska knjižica ne štiti od zakona.

"Kada Aleksandar Vučić govori, slušajte ga pažljivo i verujte u ono što kaže. On je rekao da neće biti zaštićenih i da će država kao svoj prioritet staviti borbu protiv mafije i protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kada je početkom mandata sadašnje vlade to izgovorio, slušali smo podsmeh i omalovažavanje, a kada smo razbili dve organizovane kriminalne grupe, koje su vodili Darko Elez koji je bio noćna mora za RS i BiH i Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su bili noćna mora za čitavu Srbiju, a kada se istraga bude završila, videćete i noćna mora za ceo region, pa i šire, dakle, kada smo ih pohapsili, svi su prestali da se smeju", kazao je ministar policije.

Ministar je dodao da prilikom hapšenja Jovičića, predsednik Vučić nije postavio ni jedno jedino pitanje i da je samo zahtevao od policije da radi po zakonu i da se ne osvrće ni na koga, da ne pita ko je iz koje partije, baš kao i prilikom ranijih hapšenja nekih funkcionera SPS-a.

Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i to je uradio. To obećanje su nam davali mnogi, ali ih nije ispunio niko, osim Aleksandra Vučića. On ne pita ko je iz koje stranke, a od policije zahteva da radi svoj posao i ništa drugo. Ako je bio potreban neki dokaz, hapšenje Jovičića je dokaz", poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da oni koji sada omalovažavaju i relativizuju hapšenje Jovičića, za vreme svoje vlasti nisu uhapsili ni jednog svog lokalnog funkcionera, a kamoli nekog od članova Predsedništva tada vladajućeg DS-a.

"Za vreme vlasti DOS-a nije uhapšen čak ni neki sitan funkcioner. Kako je moguće da ni jedan član Predsedništva DS-a nije završio u zatvoru? Recimo, Petrović ili Đilas? Kako niko nije pitao Đilasa kako je stekao 619 miliona evra za vreme vlasti?", upitao je ministar Vulin koji se, takođe, osvrnuo i na konstataciju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da posle hapšenja Jovičića, Vučić treba da odgovara.

Zašto Aleksandar Vučić da odgovara, zato što je pošten? Zašto Boris Tadić nije uhapsio nikog iz svoje stranke? Hoće da kaže da za 12 godina vlasti DS-a ni jedan njihov funkcioner nije ništa ukrao? Aleksandar Vučić je jedini predsednik koji ima tu snagu da to uradi. Svako bi rekao da nije dobro hapsiti svoje funkcionere pred izbore u Beogradu, ali ne i Aleksandar Vučić. Mi svoj posao radimo i ne gledamo na to da li će nam nešto marketinški odgovarati ili ne. Kada su se stekli elementi za biće krivičnog dela da se sa time izađe pred tužioca i kada je tužilac rekao ovo je dovoljno dokaza, možete da izvšite hapšenje, mi smo to i uradili. Aleksandar Vučić o tome ne razmišlja, razmišlja o Srbiji. Aleksandar Vučić je jasno rekao da od policije očekuje samo da radi svoj posao", naveo je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin