AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i guverner Aleksandrije Muhamed Taher el Šarif potpisali su danas u Egiptu Pismo o namerama o uspostavljanju institucionalne saradnje između Guvernata Aleksandrije i AP Vojvodine.

Potpisnici su istakli da je ovaj dokument izuzetno važan jer će biti osnov za realizaciju i promovisanje institucija i, posebno, privredne saradnje.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

Akcenat će biti, kako je istaknuto, na razvoju trgovine, pre svega u prehrambenoj industriji, zatim u oblasti poljoprivrede i korišćenju digitalnih tehnologija, saobraćaja, obrazovanja, kulture, turizma, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa, u skladu s međunarodnim sporazumima koje su zaključile Republika Srbija i Arapska Republika Egipat.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

Guvernat Aleksandrija jedan je od najvećih regiona u Egiptu, a grad Aleksandrija jedan od najznačajnijih trgovinskih, turističkih i logističkih centara.

Foto: Foto/Pokrajinska vlada

Potpisivanju Pisma o namerama prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u Arapskoj Republici Egipat Jugoslav Vukadinović, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

#Igor Mirović