AKTUELNO

Vlasnik Kurira Aleksandar Rodić nakon što je petnaest dana dirigovao iz inostranstva permanentnim napadima na predsednika Vučića, oglasio se intervjuom u listu Danas, koji uređuje bivši novinar Kurira Dragoljub Petrović. Naši sagovornici su saglasni da je reč o pokušaju da se opere biografija i utajivač poreza pretvori u žrtvu sa jedne strane i tabloidizacija Danasa sa druge.

U intervjuu Danasu Aleksandar Rodić pokušava da opere biografiju koja obiluje finansijskim malverzacijama, utajama poreza i reketiranjem političara i biznismena, čak ide i korak dalje i poredi se sa pokojnim Slavkom Ćuruvijom.

-Naravno, nikada se ne bih poredio sa pokojnim Slavkom Ćuruvijom, ali ne mogu da ne podsetim da ni njega nije volela građanska Srbija, ali mu danas rado stavlja cveće pored spomen-ploče-rekao je Aleksandar Rodić, vlasnik Kurira.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, smatra da Rodić poredeći se sa Ćuruvijom hoće da kaže za sebe da je novinar i da je ugrožen.

Foto: Printscreen

- On nije novinar već je medijski tajkun. I kada poredi sebe sa Ćuruvijom, to je kao kada bih ja sebe poredio sa Ajnštajnom, jer je Ajnštajn pao na maturi – ističe Krstić.

A Ištvan Kaić, saradnik Instituta za javnu politiku, rekao je da je ovde u pitanju jedno pranje biografije koje je glavni urednik Danasa Draža Petrović učinio Aleksandru Rodiću, njegovom bivšem poslodavcu.

Foto: TV Pink

Naši sagovornici kažu da je glavni urednik Danasa Dragoljub Petrović ostvario tabloidizaciju lista danas što ni malo ne čudi, jer je i sam bio dugogodnišnji saradnik tabloida Kurir. Interesantno je da je taj podatak pokušao da prikrije prilikom preuzimanja uredništva u Danasu. Zato nije ni malo slučajno što Rodić preko svog dugogodnisneg novinara pere biografiju.

Kaić dodaje da je to čovek sa jednim renomeo tabloidnog pisanja i jedan tabloidni novinar koji je dolaskom u list Danas načinio tabloid po uzoru na ono što danas predstavlja Kurir i Aleksandar Rodić. Naravno, to je urađeno po jednom aristokratskom šablonu, šablonu koji će više odgovarati ovoj građanskoj Srbiji.

Nebojša Krstić navodi da je urednik Danasa Petrović bivši kolumnista Kurira i da tako postoji ta veza.

Pročitajte još: Vučićev predlog za mandatara u Skupštini. Brnabić: Radim na ekspozeu!

-Očigledno je u pitanju određeno pranje biografije. Vrtoglavo brzo ovih dana traje to pranje biografije i pretvaranje Rodića u žrtvu, što je samo način za izbegavanje plaćanja poreza - zaključuje Krstić.

Rodić međutim ne govori o tome kada namerava da se vrati u Srbiju i kako misli da državi otplati milioski dug za porez, umesto toga pokušava da se prikaže kao borac za slobodu medija i nekoga ko je zbog toga na udaru vlasti u Srbiji.

#Aleksandar Rodić

#Laž

#Porez

'