AKTUELNO

Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS završen je danas oko 18 časova, a predsednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je lider SPAS Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dve stranke do kraja maja.

Šapić je novinarima rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dve delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Upitan kada će biti održan sledeći sastank, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sedište te stranke ubrzo posle Šapića napustio i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ''o mnogo čemu''.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Djurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.