AKTUELNO

U Crnoj Gori je srpski narod većinski, antisrpska histerija je poziv na samoubistvo, a Demokratski front treba da obori vladu Zdravka Krivokapića kako bi se išlo na nove izbore, poručio je Miša Vacić, lider Srpske desnice.

– Ban Marko Natlačen je 1914. patentirao taj izraz “Srbe na vrbe”, na dan kada je Austrougarska objavila rat Kraljevini Srbiji. Ali ga je najviše favorizovao Mile Budak, ustaški ideolog uoči Drugog svetskog rata i tada to postaje opštehrvatski pozdrav, koji vidimo da je danas išaran na fasadama zidova u Herceg Novom. Inače postoje te crnogorske ustaše koje sebe smatraju crvenim Hrvatima, sledbenici Sekule Drljevića – rekao je Vacić komentarišući antisrpsku histeriju koja je kulminirala ovih dana u Crnoj Gori.

Na komentar da su Crnogorci govorili da su ranije bili Hrvati, a da su sada Albanci, kazao je da su “oni Srbi, pa se poziv Srbe na vrbe može smatrati samo kao poziv na samoubistvo”.

– Taj etnički narod je srpski narod. Boka Kotorska je 1918. ušla direktno u sastav Kraljevine Srbije, a ne kao deo teritorije Crne Gore. Bokelji, koji su imali veliki broj dobrovoljaca u srpskoj vojsci, bez obzira na versku pripadnost, rimokatolici ili pravoslavci, izglasali su proglasom ujedinjenje sa Kraljevinom Srbijom, a ostatak Crne Gore se kasnije tek priključio. Moram podsetiti da je 11. novembra Budva dočekala srpsku vojsku kao oslobodilačku – istakao je Vacić.

Vacić je prokomentarisao i mladog vaterpolistu Danila Adžića koji je snimljen dok je urinirao po srpskoj crkvi u Kotoru, pa se pravdao da to nije tačno, da je on u toj crkvi kršten i slično.

– On je student Beogradskog univerziteta, igrao je u Zvezdi i Partizanu i ne znam šta mu je to trebalo. Može da se oseća i kao svemirac i kao magarac, svejedno, ne treba ničiju bogomolju skrnaviti – poručio je lider Srpske desnice.

Kako je rekao, u Crnoj Gori je "oduvek bio bastion glasača Milana Stojadinovića".

– I baš muftija crnogorski najviše je zahtevao da se glasa za tu srpsku nacionalističku stranku još pre Drugog svetskog rata. Dalje, glavni katolički poglavar u Crnoj Gori u svom imenu ima prefiks svesrpski, odnosno on je biskup svesrpski, što je još jedna potvrda da su tamo i katolici deo srpskog etničkog korpusa. Oni su Srbi, ne treba ih gurati među Hrvate – istakao je Vacić.

On je podsetio da su i crnogorske ustaše pevale pesmu popularnu kod hrvatskih ustaša "Stante srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će nas vaša ruka i u Srbiji".

– Očigledno je da su mislili da će doći u Srbiju da se vakcinišu – ocenio je on.

Vacić je ustvrdio da je "Srbija njima velika koliko god da je skraćena".

– Današnja uža Srbija, ili UŽAS, produkt je AVNOJ-a i jedne antisrpske politike svetksih sila. Mi smo imali ponudu od Engleza 1918. da ceo srpski korpus uđe u srpsku državu, cela BiH, Crna Gora, deo Dalmacije i takođe Vardarska dolina. Sada smo optuženi da smo vršili zločine tamo gde nas više nema – ukazao je Vacić.

On je primetio da Aljbin Kurti sada najavljuje da će podneti tužbu za genocid protiv Srbije, a njemu Krivokapić čestita izbor za premijera.

– Mislim da Demokratski front treba da se povuče iz ove Vlade, da je obori, da se ide na nove izbore. Srpskom narodu nije lepo da trpi sve što trpi, da batinaši DPS-a postaju načelnici centra bezbednosti u novoj, “oslobođenoj” Crnoj Gori, tako da proces oslobođenja treba da se dovrši – rekao je Vacić i dodao:

– Jako je bitan popis koji predstoji u Crnoj Gori, da se pokaže da su Srbi tamo apsolutna većina.

#Miša Vacić