AKTUELNO

Ne samo da je predlog PUPS-a o zaštiti najstarijih građana koji nisu ostvarili pravo na penzije stariji i od same Stranke slobode i pravde koja je osnovana tek u aprilu 2019, nego je čak i Srpska liga, u maju 2018, dakle, godinu dana pre „rođenja“ SSP-a, predlagala da i Srbija, po ugledu na Finsku, Brazil, Škotsku ili Aljasku, uvede sistem univerzalnog osnovnog prihoda, izjavio je predsednik SL Aleksandar Đurđev povodom nebuloznih tvrdnji Dragana Đilasa da je „PUPS pokrao od SSP-a ideju o tzv. garantovanim penzijama“.

Đurđev je dodao da bi se tako redovno isplaćivao svakom građaninu koji nema druga redovna primanja, bez obzira na njegov socijalni status.

-Milan Krkobabić o neophodnosti iznalaženja rešenja za 250.000 ljudi starijih od 65 godina koji nemaju penziju, neprekidno govori od kraja 2017. godine, isto kao što njegov PUPS interese najranjivijih kategorija stanovništva, među njima i penzionera, zastupa još od 2008. i baš po tome i jeste postao prepoznatljiv.

- Paradoksalno je da se, izgleda, ovaj današnji Đilas – umesto da podrži inicijative PUPS-a kakve su obnova zadrugarstva, dodela državnog poljoprivrednog zemljišta mladima, neophodnost reforme penzionog sistema – stidi samog sebe iz perioda kada je, kao gradonačelnik Beograda, bezrezervno podržavao inicijative svog tadašnjeg zamenika u Beogradu Krkobabića, kao što su bile 13. penzija i besplatan gradski prevoz za sva lica starija od 65 godina u prestonici – rekao je Đurđev, pitajući da li se Đilas, nakon što je svoju najnoviju stranku kupio na „političkom buvljaku“, sada „stidi“ i svoje bivše, Demokratske stranke, u čije je ime, baš o ovim socijalnim temama, nekoć, potpisao i koalicioni sporazum sa PUPS-om.

#Aleksandar Đurđev

#Dragan Đilas

#Milan Krkobabić