AKTUELNO

Nardoni poslanik Vladimir Marinković i novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić, komentarišu da ideja o etničkom čišćenju na prostoru KiM nikada nije prestajala. Marinković ističe da je kampanja, da se svaki vakcinisani građanin nagradi sa 3.000 dinara, odličan potez.

Marinković ističe da je neophodno da Srbija dođe do 50 odsto imunizovanih građana, kako bismo mogli da se vratimo normalnom životu i kako bi nastavili da živimo punim kapacitetom.

- Ono što je činjenica je to da je u Beogradu vakcinisano oko 43 odsto ljudi, dok je u ostalim gradovima malo niži procenat. Kako bi mogli da izađemo na "zelenu granu" za nekliko meseci, i kako bismo počeli da živimo punim kapacitetom, potrebno je da imamo 50 odsto vakcinisanih i imunizovanih - ističe Marinković.

Povodom kampanje, da se svaki vakcinisani građanin nagradi sa po 3.000 dinara, Marinković ističe da je svaka vrsta kampanje ili promocije važan i dobar potez.

Foto: TV Pink Printscreen

Svaka vrsta kampanje, promocije, vakcinacije u tom smislu, da se što više ljudi vakciniše, i to je jako važan i dobar potez. Mnogi kažu da je trošak, ali u kratkom periodu, sve će se to vratiti mnogostruko, kroz ekonomske aktivnosti - rekao je Marinković.

On kao primer dobrog procenta vakcinisanih, navodi Izrael, koji se vratio normalnom životu.

- Izrael je imunizovao svoje stanovništvo, i tamo se sada živi punim kapacitetom, život se normalizovao, za razliku od drugih zemalja. Mislim da su to činjenice - objašnjava je Marinković.

Foto: TV Pink Printscreen

Povodom situacije na KiM, Marinković podseća da se samo dva odsto proteranog stanovništva od strane međunarodne zajednice, vratilo za 22 godine. On takođe, napominje da u svetu ne postoji takav negativan primer.

- Smatram da etničko čišćenje od strane kosovskih Albanaca nikada nije prestajalo. Od 1999. godine, od kada je međunarodna zajednica došla na teritoriju KiM, samo 2 odsto stanovništva, koje je proterano sa te teritorije se za 22 godine vratilo. U svetu ne postoji takav negativan primer - rekao je Marinković.

Sa druge strane, Vujičić ističe da su sva ljudska prava Srba na KiM ugrožena, i da je to, kako kaže, jedinstven slučaj na planeti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jedinstven je slučaj da Srbi nemaju nikakva prava nigde. Morbidno je da Srbi nemaju ljudska prava na KiM. To je jedinstven slučaj na planeti. Panel za ljudska prava konstatuje da su sva srpska prava ugrožena, znate koliko je tužbi bilo - rekao je Vujičić.