AKTUELNO

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da Beograd nikada neće odustati od formiranja ZSO, jer je Beograd sve svoje obaveze ispunio i dokazao da je kredibilan učesnik u dijalogu.

On je za današnju "Politiku" rekao da ta apsurdna situacija mora da bude rešena u korist dijaloga i potpisanih sporazuma, ako je međunarodnoj zajednici stalo da dijalog bude nastavljen na ozbiljan i suštinski način.

Upitan da prokomentariše kakva je budućnost dijaloga Petković je kazao da uz svu želju i spremnost Beograda da učestvuje u nastavku dijaloga ne možete, a da se ne zapitate kako da razgovarate sa nekim ko "baca pod noge sve prethodno postignute sporazume i ko se svom snagom zalaže za stvaranje velike Albanije".

"Oni koji godinama podržavaju Prištinu trebalo bi malo više da porade na svojim štićenicima koji se ne rugaju samo Beogradu, već i briselu. Pregovaranje i sporazumevanj ima smisla samo ako učesnici u procesu poštuju dogovoreno i ako postoji minimum neophodnog poverenja", zaključio je Petković.

#Kosovo i Metohija

#Petar Petković

#ZSO