AKTUELNO

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da sve što su do sada rekli, kako je kazao, Dragan Đilas najbogatiji političar na svetu okružen kriminalcima, lopovima, lažovima i prevarantima i njegova radnica Marinika Tepić, a u vezi sa slučajem koji su pokrenuli je čista laž.

- Njihovim lažima pridružila se i Sanda Rašković Ivić, koja je slagala, a sigurno je to radila za neku korist ili neki interes, kada je rekla kako joj je Italijan, počasni konzul Srbije u Italiji profesor Roberto Veraldi rekao kako je dolazio u Jagodinu i da su mu u Jagodini nameštane neke žene i da ga je jedna čekala gola u sobi. To je čista laž gospođo Rašković i profesor Veraldi je to demantovao, preko svog prevodioca Aleksandra Basarića, koji je demanti poslao Biserki Jakovljević, koja je bila njihov tadašnji domaćin u Jagodini, inače direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini i demanti je poslat na više adresa. Sram vas bilo lažovi i prevaranti - izjavio je Marković.

ĐILASU POLITIKA I OPOZICIJA SLUŽE DA GA ŠTITE OD ZAKONA, DA NE BI IZ BRISELA REKLI KAKO SE HAPSE OPOZICIONARI. SVAKO KO SE OGREŠIO O ZAKON MORA BITI PROCESUIRAN BEZ OBZIRA KOJOJ STRANCI ILI ORGANIZACIJI PRIPADA

- Đilase razlika između tebe i mene je ta, što si ti tukao ženu i tasta u prisustvu dece, a tvoja žena Iva Đilas je podnela prijavu koja još nije procesuirana protiv tebe. Da vidimo ko je držao tu prijavu i zašto nije procesuirana, a to je bilo odmah za zatvor. A ja kada sam čuo, da tvoja radnica, najplaćenija radnica, koja ne zastupa političku ideologiju i borbu za žene, jer da je tako ona bi branila Ivu Đilas, a napadala njenog siledžiju, kako laže o meni, sam sam otišao u tužilaštvo, iako nije postojala i danas ne postoji prijava protiv mene. I rekao sam u tužilaštvu da hoću da se saslušaju svi navodni svedoci, koje oni pominju povodom ovog slučaja - rekao je marković i dodao:

- Ta gospođa lažov, Marinika Tepić, rekla je kako ja reketiram donatore, nikada nikoga nisam reketirao i uvek kada je neko nešto hteo da pomogne, nisam hteo da imam ličnu korist, već je taj ko želi da pomogne dobio ugovor i uplatio sredstva na račun grada. I od toga je 47.000 građana, ne samo Jagodine, putovalo u neku zemlju, od studenata do penzionera, privrednika, lekara, medicinskih sestara, vaspitača, poljoprivrednika, vlasnika samostalnih zanatskih radnji, sportista, kulturnih radnika. A gde su tebi Đilase lažove, koji si okružen kriminalcima, lažovima i prevarantima, donatori u gradu Beogradu, gde si trebao da prikažeš 50 puta veće donacije, nego što je to dobila Jagodina. Sada ćete i za to da me napadate. Adresa za napad za siledžijstvo, za profiterstvo nisam ja nego Dragana Đilas. Gde su vama donacije ? U vašem džepu lažove i prevarantu, okružen kriminalcima, Dragane Đilase. Ti treba da ideš u zatvor. Zašto ne reaguje tužilaštvo, kada cela Srbija priča o 619 miliona evra da si zaradio na sumnjiv način ? Zašto ti nisi procesuiran Đilase? Đilase lažove tebi je mesto u zatvoru, a ne na slobodi. Ti Đilase očekuješ da te ne hapse, zato što bi Evropska unija mogla da kaže “hapsi se opozicija”. Ne hapsi se opozicija gospodo iz Brsiela, nego, lopovi i kriminalci, ma kojoj stranci ili organizaciji da pripadaju. To je razlog što je Đilas politički aktivan i što ima svoju stranku. Da svoj lopovluk krije iza opozicije i da ga Evropa gleda kao opoziconara. On je gospodo u Evropi, lažov, prevarant i siledžija, a ne opozicionar. Svako ko se ogrešio o zakon mora da bude procesuiran. Ja sam rekao “ili Marinika u zatvor ili ja”. Neću se smiriti dokle se to ne desi. Oni su došli u Jagodinu i mislili su da ću ja tu da pravim neku organizaciju da ih neko sačeka. Ma neće nikada niko da vas sačeka. Sve pričajte, sve šta imate recite. A kada su bili u Jagodini lažovi i prevaranti okruženi kriminalcima, Dragan Đilas i Marinika Tepić, izjavu je dao predstavnik organizacije “Žene u crnom”. Srbija zna ko su “Žene u crnom” i da rade protiv Srbije. Izjavu treba da da tužilac, a ne predstavnci političkih partija i antisrpskih nevladinih organizacija - poručio je Marković.

Kao prilog vam dostavljamo izjavu gospodina Veraldija koju je poslao našem ambasadoru u vezi lažnih navoda Sande Rašković Ivić, a nama prosledio njegov prevodilac Aleksandar Basarić.

Izjava Veraldija koju je poslao našem ambasadoru u vezi lažnih navoda Sande Rašković Ivić

Dragi ambasasore Gorane, Nekim slučajem dobio sam vesti o nekim izjavama. S tim u vezi moram Vam reći da nakon 11 godina iskreno više se i ne sećam. Ono što je sigurno, bio je moj neformalni intervju jer uglavnom sve šaljem putem e-maila. O neželjenim nesporazumima: svi znaju da obično govorim u pisanoj formi. U svakom slučaju imam vrlo nejasno i vrlo izbledelo sećanje na to putovanje koje je započelo ako se sećam dobro sa poteskoćom u razumevanju ko je sa kim po sobama ( inače bio sam sam u sobi). Moju veliku zbunjenost koju je stvarala glasna muzika, moje nepoznavanje jezika zbog čega sam često bio ćutljiv i gledao i divio se (podsećam Vas da sam fasciniran drugim kulturama), velikoj želji za životom koji ima Vaša zemlja. Da li je bilo šale? Kako da ne ili malo više sigurno je bilo, pogotovo sa moje strane jer alkohol ne podnosim dobro. Sigurno sam rimovano odgovarao na šale domacina (osobi mnogo jakoj u svojim idejama) i domaćina. Drugog se i ne sećam iskreno a i ne ulazim u privatne živote. Ako sam negde i pogrešio u životu izdahnem samo i osvrnem se ličnim i porodičnim dogadjajima, i ova pandemija naterala me je da sagledam mnoge pozicije. Sada tražim zaborav svog imena i sebe. Zbog poštovanja koje imam prema Vašoj zemlji i Vašim institucijama i prema Vama koji predstavljate njihovu sintezu u Italiji, ovom prilikom se nadam da možemo da zatvorimo ovo pitanje. Povukao sam se da kažem izmedju ozbiljnog i šaljivog u ,,privatni život" i posvećujem se samo porodici, učenju i studentima. Dragi pozdrav Roberto Veraldi

#Dragan Marković Palma

#Dragan Đilas

#Marinika Tepić

#Sanda Rašković Ivić