AKTUELNO

Lider Socijalističkog pokreta za integraciju u Albaniji Monika Kriemadi čestitala je Socijalističkoj partiji Edija Rame na pobedi ostvarenoj na parlamentarnim izborima održanim 25. aprila, uz naglasak da su vlast osvojili „oligarsi“, prenosi „Albanian Daily news“.

"Najpre želim da čestitam pobedu oligarsima i bandama, jer su oni istinski pobednici na izborima. Drugo, čestitam predsedniku Vučiću na proceni rezultata koje je dao za izbore u Albaniji", rekla je Kriemadi.

Ona je izrazila žaljenje zbog pogrešne političke strategije svoje stranke, počevši od odricanja od poslaničkih mesta i bojkota lokalnih izbora 2019. godine.

„Svesno ili nesvesno, predali smo vlast Rami i oligarsima“, poručila je ona.

Kriemadhi se javno izvinula predsedniku Albanije Iljimu Meti zbog njegove zabrinutosti zbog zajedničke odluke jedinstvene opozicije da se odrekne poslaničkih mesta.

Iako nije skrivale razočaranje rezultatima, predsednice Socijalističkog pokreta za integraciju je obećala da će se ova opoziciona stranka ponovo vratiti na političku scenu.

"Moje razočaranje je bilo veliko, ali postoji jedna stvar oko koje sam vrlo sigurna i jasna: ovaj sistem je parodija. SPI je sa 107 hiljada glasova dobio četiri mandara, a druga politička partija za koju je se ne zna šta je zapravo, dobila je tri mandata sa 35 hiljada glasova“, rekla je Kriemadi, misleći na Socijaldemokratsku stranku Toma Došija.

#Albanija

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Monika Kriemadi

#Rezultati

#procena