AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas regionalnu direktorku UNICEF za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan i, u razgovoru, istakao da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci.

Predsednik Vučić je rekao da UNICEF može da očekuje da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Direktorka Kan je zahvalila predsedniku Vučiću na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i UNICEF. Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica UNICEF. Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje UNICEF u okviru KOVAKS mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom KOVID-19.

Direktorka Kan je rekla da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet. Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

#Aleksandar Vučić

#UNICEF