AKTUELNO

Posetu Banjaluci predsednik Vučić počeo je sastankom sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

8:25 Predsednik Srbije stigao u Palatu Predsednika Republike Srpske

8:15 Ispred Palate Predsednika RS okupljaju se novinarske ekipe

Delegacija Srbije, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, stigla je aerodrom Banjaluka. Osim brojnih sastanaka koji ih očekuju, predsedniku Srbije će biti uručen ključ Grada Banjaluke i Povelja počasnog građanina.

Posetu Banjaluci predsednik Vučić počeće sastankom sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U delegaciji Srbije su i premijerka Ana Brnabić koja će razgovarati sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji će se sastati sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Nakon toga predviđen je sastanak Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, na kojem će biti analizirano ostvarenje dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata Srpske i Srbije, koji će biti realizovani kroz ovaj sporazum.

Kako je najavljeno, u delegaciji Srbije biće i ministar finansija Siniša Mali, a posle sastanka predviđene su izjave za medije.

Na Svečanoj akademiji u Banskom dvoru povodom obeležavanja Dana grada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću biće uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina, koje mu je dodelila Skupština grada Banjaluke.

Dan Grada Banjaluka obležava se na dan kada je grad oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu.