AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da smatra da Srbi treba da budu ujedinjeni i da su zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću postali jedinstven politički narod.

„Počeli smo da mislimo zajedno o ključnim pitanjima opstanka srpskog naroda i naravno da se ta pitanja moraju formulisati u Beogradu. O Srbiji i Srbima mora da se odlučuje u Beogradu, koji nas okupi i objedini“, rekao je ministar Vulin za TV „Happy“.

Prema njegovim rečima, da bi stvorili srpski svet, moramo najpre da postanemo jedinstven politički narod, a potom kroz vreme i na miran način da dođe do formalnog ujedinjenja svih Srba. Proces je otpočeo, a u istoriji procesi mogu da se uspore, ali ne i zaustave.

Upitan da prokomentariše postupak premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića o pokretanju postupka smene ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ministar Vulin je ponovio da crnogorska vlada po idejama izgleda kao vlada Mila Đukanovića. 

„Leposavić je izneo legitiman stav. Gde je to dokazan genocid u Srebrenici, koja to sudska presuda kaže. Niko u Srbiji ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin, predsednik Vučić je imao ljudsko dostojanstvo da ode i da se pokloni pred grobljem drugog naroda, a tamo je bio linčovan i pokušano je njegovo ubistvo“, rekao je ministar Vulin. 

Prema njegovim rečima, Srbi su spremni da pokažu poštovanje prema drugim narodima, ali niko neće da pokaže poštovanje prema srpskim žrtvama. 

„Kada se sakupi 3.000 majki sa crnim maramama da u Bratuncu oplaču svoju decu, nema nikoga, ne dođe niko iz sveta, nema OEBS-a, nema visokog predstavnika“, ukazao je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Aleksandar Vučić