AKTUELNO

Pokret socijalista smatra da je odluka prištinskih vlasti da predsedniku Pokreta socijalista Aleksandru Vulinu zabrani boravak u južnoj pokrajini sramna i sračunata da spreči ga da bude sa Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Nisu uspeli do sada, neće uspeti ni ubuduće. Sporazum o kretanju srpskih zvaničnika je najgrublje prekršen, pozivamo Evropsku uniju da reaguje i sankcioniše skandalozno ponašanje Prištine", stoji u saopštenju.

Pokret socijalista najoštrije osuđuje i kukavički napad Aleksandra Jablanovića na aktiviste Srpske liste i uveren je da će ovi incidenti samo još više ohrabriti Srbe na Kosovu i Metohiji da se bore za svoja prava.

"Naš narod na Kosovu i Metohiji jedino može da se uzda u svoju vladu i u Srpsku listu koja garantuje da neće biti formirana takozvana Vojska Kosova, koja neće služiti Prištini i Ramušu Haradinaju", navedeno je u saopstenju, u kom Pokret socijalista poziva sve Srbe na Kosovu i Metohiji da pokažu snagu i jedinstvo i glasaju za Srpsku listu, jedinu listu koju podržava Vlada Republike Srbije i jedinu listu koja sprovodi politiku vlade i našeg predsednika Aleksandra Vučića.

#Aleksandar Vulin

#Kosovo

#Pokret socijalista

#Srbin

'