AKTUELNO

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selakovic rekao je će predsednik Srbije Aleksandar Vučić održati konsultacije sa predstavnicima izbornih lista u ponedeljak i utorak, a da se između 11. i 15. juna može ocekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

- Predsednikova je nadležnost da sasluša mišljenja predstavnika izbornih lista pre nego što Narodnoj skupštini saopšti ime mandatara za sastav buduće Vlade. Na same sastanke pozivaju se predstavnici izbornih lista počev od onih koje su osvojile najveći broj mandata u ovom sazivu Narodne skupštine, do onih koji imaju najmanji broj mandata- objasnio je Selaković.

Na pitanje da li će sve biti završeno za dva dana, on kaže :

"Tako je, ti razgovori, sastanci sa svim predstavnicima izbornih lista bice okončani u utorak. Izmedu 11. i 15. juna, nakon predsednikovog povratka sa slu?benog puta iz Astane možemo ocekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije."

Na pitanje novinara kojo je opciji za premira Vučić bliži od tri o kojima je govorio prethodnih dana, Selaković kaže:

"Predsednik je jedini koji to dobro zna, čuli ste taj stav, mislim da je stav jasan. On je, što je neuobicajno možda, još ranije izašao sa te tri opcije, a ono u šta sam uveren je da ce biti izabrana ona koja je najbolja za Srbiju."

Upitan šta misli, da bi novi premijer trebalo da bude stručnjak ili političar, Selaković kaže da je uveren da je najbolje za budućeg predsednika Vlade da bude neko ko može da odgovori jednoj dobroj, kvalitetnoj saradnji sa novim predsednikom.

- Aleksandar Vučić je kao predsednik Vlade pokazao da je najbolje umeo da vodi Vladu Srbije, a onaj ko ce ga naslediti na tom mestu mora da bude neko ko ce biti u dobroj meri i dalje njegov najefikasniji i najbolji moguci saradnik - kaže on i dodaje da kao neko iz SNS-a, njemu je uvek najbliži onaj koji je deo stranke kojoj i sam pripada.

-Ali uveren sam da neko ko je bio u stanju da osvoji 55,08 odsto glasova u prvom krugu izbora i bude izabran za predsednika Republike sa najvećim poverenjem gradana, da je apsolutno takva osoba kao što je Aleksandar Vučić vlasna da sama izabere i kaže za koga misli da je najadekvatnije rešenje za mesto mandatara kojoj god stranci da pripada ili ne pripada - zaključio je Selaković.

#Konsultacije

#Nikola Selaković

#mandatar

'