AKTUELNO

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozivao je funkcionere EU da se uzdrže od izjava koje ometaju pregovarački proces, a posebno od izjava koje daju lažnu nadu Prištini da su takozvano Kosovo i Srbija ravnopravne i suverene države.

"17. mart je dan kada Srbija tuguje, jer se seća martovskog pogroma, a za Evropsku uniju, 17. mart bi trebao da bude dan kada ćuti zato što je ćutala dok su Srbi pre 17 godina bili ubijani i proterivani, a njihove svetinje spaljivane. Umesto što napadaju predsednika Srbije i predsednika svih Srba Aleksandra Vučića zato što brani i čuva srpksi narod na Kosovu i Metohiji, funkcioneri EU bi bili mnogo korisniji svojim biračima da su od Vučića naučili kako da obezbede dovoljno vakcina protiv kovida", izjavio je Vulin reagujući na nova "upozorenja" Evropske unije zbog objave predsednika Srbije na Instagramu. 

"Pozivam funkcionere EU da se uzdrže od izjava koje ometaju pregovarački proces, a posebno od izjava koje daju lažnu nadu Prištini da su tzv. Kosovo i Srbija ravnopravne i suverene države. Kada funkcioneri EU već nisu imali časti da zamole za oproštaj pred grobovima Srba pobijenih na Kosovu i Metohiji, neka imaju bar toliko obraza da ućute kada Srbija tuguje", rekao je predsednik Pokreta socijalista Vulin.

#Aleksandar Vulin