AKTUELNO

Nikšić je dočekao da posle dve decenije Milo više neće biti na vlasti, rekao je za TV PINK politički analitičar Branko Radun.

Radun je, komenatrišući rezultate izbora u Nikšiću, rekao da je očigledno da je Milo Đukanović izgubio izbore i da više neće obiti vlast.

„On je osvojio solidan rezultat, ali nedovoljan da formira vlast. Kada nemate konce niti kapacitet, i ko god da bi sa njim ušao u koaliciju, završio bi karijeru u Crnoj Gori“, rekao je Radun.

Kako kaže, sa njim neće niko u koaliciju ni u lokalu.

Foto: TV Pink Printscreen

„Ono što je pouka ovih izbora, jeste da je Demokratski front, kao okosnica vladajuće koalicije, sa ovim solidnim rezultatom koji je ostvario, i dalje kičma vladajuće koalicije. Oni će formirati lokalnu vlast u Nikišiću i posle dve decenije više Milo neće biti na vlasti“, rekao je Radun.

Dodaje da je Nikšić drugi grad po veličini u Crnoj Gori, kao i da je sam Milo Đukanović iz tog grada.

„Druga stvar, Milo je ostvario oko 40 odsto glasova, što uopšte nije loše, mada smatram da oni nisu realne, već kupljeni“, rekao je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednik portala Kosovo-online Miloš Garić, rekao je da je juče bio dan D za Mila Đukanovića i da je imao priliku za poslednju odbranu svoje vlasti.

„Pokušao je na svaki način da ostvari neki rezultat koji bi ga vratio u igru, ali to je ipak bilo nerealno. Uprkos svim neregularnim aktivnostima u toku dana, i pokušajima da se izazovu incidenti, suština je da je Đukanović doživeo poraz“, rekao je Garić.

Kako kaže, imali su razrađenu varijantu kako se dobijaju izbori, ali dodaje da je juče bilo vidljivo da ima poluge uz pomoć kojih može da pokuša da lomi izbornu volju građana u Crnoj Gori.

#Branko Radun

#Mirko Gavrić