AKTUELNO

Dačić je rekao da očekuje da im evroparlamentarci “nešto nametnu”, u vidu zahteva koji su sastavljeni sa opozicijom, a da oni to treba da prihvate.

Poslanici Evropskog parlamenta koji posreduju u međustranačkom dijalogu sigurno neće da mu određuju koga ću zvati na razgovor, izjavio je za “Novo jutro” predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić. On je opoziciju u Srbiji uporedio sa “razmaženim detetom”.

- Imate jedno razmaženo dete koje je naviklo da sve dobija i kad nešto ne dobije, ono odmah zove mamu i tatu, a to su evropski parlamentarci – rekao je Dačić.

Dodao je da očekuje da im evroparlamentarci “nešto nametnu”, u vidu zahteva koji su sastavljeni sa opozicijom, a da oni to treba da prihvate.

Foto: TV Pink Printscreen

- Od toga nema ništa - da odmah kažem, da ne gubimo vreme - rekao je. S druge strane, kaže, Evropski parlament krajem marta donosi rezoluciju koja je “van svih mogućih okvira”, a kojom bi da se mešaju u procese koji se vode poput “Jovanjice”.

Istakao je da će i skupština analizirati i doneti svoj zaključak o izveštaju o napretku Srbije ka Evropskoj uniji izvestioca Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika.

- Donećemo i mi neku rezoluciju. Možemo valjda i mi da donesemo neku rezoluciju o njima - naveo je Dačić.

Komentarišući dijalog Beograda i Prištine, rekao je da će specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog izmedju Prištine i Beograda Miroslav Lajčak "nesumnjivo imati najviše problema s Prištinom".

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o istrazi protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Dačić je ocenio da Belivuk možda nije bio šef te grupe, nego je i on imao svog šefa.

- Ovde svi podaci govore da postoji moguća politička pozadina - naveo je Dačić, dodajući da je reč o preuzimanju vlasti što bi usledilo posle eliminisanja Aleksandra Vučića.

On smatra da bi "inostrani faktor" to iskoristio za svoje interese.

Ceo razgovor sa predsednikom Skupštine pogledajte u nastavku:

#Ivica Dačić