AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će večeras imati tešku sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Obraćanje predsednika nakon sednice očekuje se oko 20-21 sat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara nakon sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo. Vučić je izjavio da će večeras biti održana ozbiljna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se govoriti o koroni, Kosovu, prilikama u regionu i svetu, ali i o borni protiv organizovanog kriminala.

Vučić je izjavio da je važno da sprečavamo iznude, razbojništva i reketiranja, kao i monstruozni zločini koji su činjeni.

Odluka o snimcima na kojima se vide monstruozni zločini kriminalne grupe Veljka Belivuka, da li će biti prikazani u javnosti ili ne, biće doneta na sednici. O tome će danas razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni znaju šta im je činiti, rekao je Vučić novinarima.

Kaže da, zbog želje dela roditelja, neće biti javno prikazani snimci najmonstruoznijih zločina, ali da će biti pokazano dovoljno da se shvati "sa kakvim zverima smo imali posla".

Što se tiče političara i pojedinih medija, oni bi, kaže, da omalovaže borbu protiv kriminala, govoreći da nije reč ni o čemu strašnom.

- Dok ne vidite sliku, ne možete ni da zaključite koliko je opasno i sve se svodi na rekla-kazala - kaže Vučić.

- Biće mnogo ljudi pozvano i mislim da će trajati najmanje 2-3 sata. Nama je cilj da građanima obezbedimo sigurnost, da sprečavamo iznude, razbojništva, reketiranja i da se ne ponove monsturozni zločini. Imamo mlađe ekipe koje najavljuju da će zameniti ove uhapšene i sasećićemo krila onima koji misle da je došlo vreme za njih i da mogu da zauzimaju pozicije - kaže Vučić.

Borba će, kaže, biti još snažnija žešća.

Kada je reč o epidemiji, Vučić kaže da se nada zaravnjenju krive i smanjenju broja novoobolelih.

- Dotad samo vakinacija! Moraćemo to da počnemo da ubrzavamo - rekao je Vučić.

Govoreći o intervjuu za bosanskohercegovački "Fejs TV", Vučić kaže da, šta god da je novinar rekao loše za njega, on je na to imao pravo. Omogućeno mu je, kaže, da se njegove reči čuju, da može da mu odgovori i da nijedan deo intervjua nije isečen.

- Super je što smo se ispričali o onome što se dogodilo, govorio sam o stradanju svoje porodice... Ključna poruka je bila da moramo da radimo da nam deca ne bi odlazila iz zemlje - kaže Vučić.

Zbog toga što je u intervjuu izjavio da mu se ne dopada konkretna sorta vina iz Hrvatske, Vučić kaže da bi trebalo da zbog toga bude kažnjen i da nikako ne bismo smeli da izražavamo svoje mišljenje o specifičnoj sorti grožnja. Trebalo bi čak, kaže, oformiti tribunal za ova pitanja, kaže Vučić.

#Aleksandar Vučić