AKTUELNO

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj bi trebalo da se raspravlja o detaljima u vezi sa akcijom borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji zakazana je za subotu u 18 sati, nakon čega će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, najavljujući sednicu rekao da će na njoj biti objavljeni dokaze o kriminalnim aktivnostima grupe Veljka Belivuka.

On je rekao da će objavljivanja tih detalja šokirati građane Srbije, ali i celu Evropu i svet.

Urednik dnevnog lista Objektiva Dušan Vukajlović rekao za TV Vesti da policijska akcija koja traje izvesno vreme će pokazati da je dražva jača od bilo koje kriminalne grupe.

Foto: TV Vesti

-U toku je jedana od najopsežnijih operativinih akcija u Sbriji. Mora da se desi ono što se nije desilo nekada sa pripadnicima Zemunskog klana. Mislim da će sutra veče da se iznesu dokazi u kojima se neće završiti samo sa Belivukom i njegovom ekipom, već se to obuhvatiti i neke druge stukture – smatra Vukajović.

Kako kaže, očekuje da se sutra vide svi dokazi koji u javnosti budu izneti.

Novnar TV Pink Mladen MIjatović kaže za TV Vesti da se očekuju nova imena u ovim istragama, i da policija ima veliki broj materijalnih dokaza koja će predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Foto: TV Vesti

-Držva je donela odlučnu meru da se suoči sa organizovanim kriminalom, vidi se da zaštićenih osoba nema niti će ih biti. Pokazuje se da svi oni koji su učestvovali u nedozvoljenim krimianlnim radnjama saslušavani su, ali prema mojim saznanjima biće novih imena u ovoj istrazi. Niko naravno neće biti uhapšen bez valjanog kriminalnog dokaza. U istrazi protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, za sada je izuzeto oko 290 tragova, materijalnih dokaza, DNK profila iz vozila, stanova, kuća, telefona osumnjičenih osoba. Verodostojnost tih dokaza u najvećem broju slučajeva 100 procentno povezuje određene osobe kao direktne izvršioce i saučesnike u krivičnim delima. Pribavljeni materijalni dokazi dovoljni su za procesuiranje članova kriminalne grupe – kaže Mijatović.

#sednica za nacionalnu bezbednost