AKTUELNO

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković je ocenio da briselsku i američku administraciju ne zanima da otvara ponovo kosovsko pitanje, te da je sve usmereno na, kako oni to navode, međusobno priznanje.

Stanković je gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti naveo da je od Miroslava Lajčaka i Aleksandra Vučića čuo potvrdu ranijih stavova.

- Status kvo je posledica toga što nije ponuđeno rešenje koje bi minimalno napravilo ravnotežu između dve strane. Srbija ne može da prihvati ono što je za njih - za Lajčaka, Palmera, Prištinu rešenje, a to je nezavisnost - istakao je Stanković.

Takođe, oni ne mogu nezavisnost Kosova da provuku kroz Savet bezbednosti jer postoji mogućnost da Rusija stavi veto na to, a sada verovatno i Kina, ukazao je on.

Foto: TV Vesti Printscreen

- EU insistira na onome što je njihova polazana osnova, a Srbija ostaje pri svojim vitalnim interesima - podvukao je Stanković i dodao da su Amerikanci nactali konture rešenja. oni hoće da prihvatimo rezultate bombarodovanja, poražene nacije.

Mi nismo bili ni vojno, a ni politički potpuno poraženi.

Stanković je ukazao da je zanimljivo to što je Lajčak proveo u Prištini tri dana, te da je problem je ovih godinu i po dana nestabilna politička situacija u Prištini.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU! mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Aleksandar Vučić