AKTUELNO

Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća KiM kaže da je Miroslav Lajčak obavio svoju misiju, istovremeno ocenjujući da će pritisaka Amerike biti, ali ne takvih kao što su uvođenje sankcija ili bombardovanje.

Anđelković je gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića na TV Vesti rekao da je način koj govori Miroslav Lajčak rečnik evorpske administracije na koji mi moramo da se naviknemo, da puno pričaju, a malo kažu.

- Lajčak je rekao da sporazumi koji se potpišu u Briselu podrazumevaju i usklađivanje sa zakonskom regulativom u Prištini, kao i u Beogradu - rekao je Anđelković i istakao da su međunarodni sporazumi ispred domaćih zakona.

Po retorici Brisela, progres je i potpisavanje sporazuma i ako se ne implementiraju.

- Ima progresa, štitmo spski narod na KiM, ima manje incidenata i napada - naveo je Anđelković i ukazao da kada ima dijaloga manja je verovatnoća da dođe do većeg nasilja.

Foto: TV Vesti Printscreen

On je naveo da će se pritisak Amerike po pitanju Kosova i Metohiji nastaviti.

- Kurti je sprečavao dijalog, bio je protiv razgovora u Vašingtonu. On hoće razgovore samo ako priznamo Kosovo - rekao je Anđelković i podsetio da pet značajnih zemalja u EU nije priznalo Kosovo.

Ocenio je da je Vučić bio optimističan kada je rekao da očekuje da se razgovori nastave za dva meseca.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU! mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Zoran Anđelković