AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje Stranke Slobode i prvde da danas nije reagovao na govor mržnje poslanika SNS-a Nebojše Bakareca, navodeći da Bakarec nije uputio nikakve pretnje.

"Ljudi možda nisu slušali, a sada neki kažu da je pretio smrću i da je rekao da opoziciju treba pobiti kao u Rusiji. Da je tako bilo svakako da ne bismo dopustili da takve stvari izgovara" rako je Dačić u Skupštini. On je dodao da su poslanici svakodnenvno suočeni sa govorom mržnje, a da se prati da li se kodeks ponašnja poštuje samo u parlementu. Stranka slobode i pravde reagovala je na današnji istup poslanika Bakareca u kojem je on, kakao navode, pozvao na likvidaciju bivšeg šefa BIA i predsednika ŠP-a Dragana Đilasa, a predsedniku parlamenta Dačiću zamerila što Bakareca zbog toga nije ni prekuinuo, ni opomenuo.

Bakarec je tokom rasprave u Skupštini zatražio obaveštenje od MUP-a i BIA o "zaveri protiv predsednika Serbije", uz konstataciju da sastanak bivšeg šefa BIA Saše Vukadinovića sa Đlasom, Vukom Vučurovićem i Jadrankom Drinić potvrđuje da postojhi šira zavera, a potom dodao: "Zamislite da se bivši sef FSB-a sastaje sa Navljanim. Znate kako se to rešava u Rusiji? To se rešava tako što te više nema".

#Dragan Đilas

#Ivica Dačić

#Nebojša Bakarec