AKTUELNO

Aljbin Kurti je procenio da nema potrebe da se žuri u pregovaračkom procesu, već da ga treba prolongirati i odugovlačiti, rekao je za TV VESTI Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost.

Kako kaže, specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka KiM, odlazi u Prištinu upravo zato što je tamo problem i ističe da taj proces ne može da krene onako kako bi trebalo da ide, upravo zbog njih.

„Problem je u Prištini i to isključivo iz razloga što oni opstruišu razgovore. Njima nastavak razgovora ne odgovara“, rekao je Graovac.

Kako kaže, činjenica je da je Kurti stavio do znanja da mu dijalog nije prioritet.

Foto: TV VESTI

„Uoči prethodnih izbora on je stavio javnosti do znanja da Priština ne treba da žuri sa razgovorom sa Beogradom. Oni su prolongirali sa jasnom namerom da se menja odnos snaga i u Beloj kući“, rekao je Graovac.

Kako kaže, Kurti je procenio da nema potrebe da se žuri u pregovaračkom procesu, već da ga treba prolongirati i odugovlačiti.

„Njihov cilj sada zapravo jeste da do tih pregovora i ne dođe. Njima je samo bitno da dođu do mesta u Ujedinjenim nacijama. Oni smatraju da mogu da se pripoje Albaniji i da time reše problem“, rekao je Graovac.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!