AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je istakao da Srbija želi dobru saradnju sa EU, ali da mi nismo njihova ekspozitura da na dugme prihvatamo sve što stave na papir.

- Ako je legitimno da se u Evropskom parlamentu reći da se neko raduje zato što Srbija nije otvorila nova poglavlja, jel to jezik povrenja prema nekima drugima? Kakav je to jezik - rekao je Dačić gostujući u novom izdanju autorske emisije Dušice Spasić.

Izveštaj o Srbiji, koji je usvojio Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta, je neobavezujući dokument, naveo je Dačić, istakavši da će taj dokument biti razmotren, ali da se jasno vidi da su neki amandmani podnošeni kako bi naštetili imidžu, integritetu i dostojanstvu Srbije.

- Jasno se vidi da su neki amandmani podnošeni kako bi urušili ugled predsednika Srbije, sa namerom da se nanese strateške šteta Srbiji - rekao je Dačić.

Dačić je istakao da je nesporna želja da se vodi međustranački dijalog i da se naprave neka poboljšanja koja su u interesu svih.

Ako su očekivanja takva da dijalog zameni izbore, to je smešno

Foto: TV Vesti Printscreen

Dačić je naveo da će 1. marta biti samo prva početna aktivnost.

- Tu učestvujemo samo Mekalister, ja i četiri predstavnika Evropskog parlamenta. Treba da se dogovori format, koje će sve stranke biti pozvane. Ne može na dnevnom redu biti svaka tema, koliko treba da traje. Tek će u drugoj polovini marta biti sastanaka sa predstavnicima političkih stranaka - rekao je Dačić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU! mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Ivica Dačić