AKTUELNO

Novinar Zoran Ostojić smatra da dijalog mora da se nastavi i naglašava da bi on zanemario izjave Veslija Klarka u vezi sa Kosovom, sa čime se nije složio bivši predsednik privremenog izvršnog veća za KiM Zoran Anđelković naglasivši da takve osobe ''stvaraju atmosferu za donošenje pojedinih odluka''.

- Uglavnom su nam ti penzionisani političari, oficiri nanosili mnogo štete i oni su stvorili atmosferu za donošenje pojedinih odluka, među kojima je i bombardovanje – istako je Anđelković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ne bi podcenio ni Olbrajtovu ni Klarka, ni sve ''te ratne huškače''.

Anđelković je rekao da je u čestitki Bajden izneo ono što je očekivano.

- Kada je bio kandidat za predsednika Amerike i kada je posatao predsednik niko u Srbiji nije razmišljao da će on promeniti svoju retoriku u odnosu na ono što je radio kao potpredsednik SAD – istakao je Anđelković, potsetivši da je on i kao dugogodišnji potpredsednik SAD je isto govorio i da se za isto zalagao.

Narodni poslanik Adam Šukalo govoreći o situaciji u BiH i RS ocenio je da je na žalost još uvek Bosna i Hercegovina protektorat i da ne može još uvek da se priča o ’’normalnoj državi’’ dok njom upravlja međunarodna zajednica.

Foto: TV Pink Printscreen

- Međunarodna zajednica najveću odgovornost snosi za sudbinu BiH. To je disfunkcionalna država i u RS sprečava da se brže razvija i progresivnije, s obzirom da deli sudbinu zajedničkih institucija i svega onog što je potrebno – rekao je Šukalo za Pink.

#Džozef Bajden

#Kosovo

#Odnosi

#SAD

#Srbija

#čestitka