AKTUELNO

Petar Petković, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, rekao je da dok čitav svet odaje priznanje Vladi Srbije zbog uspešnog procesa vakcinacije i navodi Srbiju kao svetao primer upravljanja pandemijom, deo domaće ostrašćeno politikantske javnosti napada i vređa predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić.

- Sa pojedinih televizija u vlasništvu krupnog kapitala i još krupnijih političkih interesa, ona je prethodnih dana brutalno vređana u udarnim terminima, nazivana najgorim rečima koju, citiram, "treba goniti do samog kraja"? Nije prvi put. Pretili su joj silovanjem, nazivali fikus premijerkom... - rekao je Petković i upitao:

- Zbog čega? Zato što je Srbija na početku epidemije virusa Kovid 19, kada nigde nije bilo ni maski, ni rukavica ni skafandera ni testova, svojim spoljnopolitičkim kontaktima, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obezbedila milionske količine neophodnih medicinskih materijala?

- Zbog toga što je u trenutku kada su se za jedan respirator otimale najmoćnije države sveta, malena Srbija obezbedila dovoljan broj za sve svoje pacijente?

- Zbog toga što smo u rekordnom roku otvorili više najsavremenijih laboratorija za detekciju koronsvirusa, da bi Srbija dnevno mogla da obradi i po 20.000 uzoraka i tako na vreme otkrije zaražene i spasi živote?

- Zbog toga što je jedna takva savremena laboratorija otvorena i u Kosovskoj Mitrovici, da naš narod na Kosovu i Metohiji ima najbolju moguću negu?

- Da li iko zaslužuje da bude vređan rečima "kobila", a pogotovu predsednica Vlade, i to zato što je Srbija u rekordnom roku, za četiri meseca, otvorila dve Kovid bolnice da bi mogla da zbrine sve pacijente zaražene koronavirusom, da nam se ne dogodi ni italijanski ni bilo koji drugi crni scenario?

- Da li je premijerka zaslužila vređanje zbog toga što je Srbija lider u vakcinaciji i najsvetliji primer u svetu kako je imunizacija građana organizovana, a čak tri tipa vakcina nabavljeno u trenutku kada se u čitavom svetu jedna doza plaća suvim zlatom?

- Da li je meta najgorih uvreda zato što je Srbija lider po rastu BDP-a u Evropi ili zbog uspešnog procesa digitalizacije?

Petković kaže da ne nabraja dalje i dodaje da ko je želeo da vidi, nezaslepljen mržnjom, mogao je da vidi i kako je Srbija besplatno evakuisala svoje građane širom sveta pogođene pandemijom, donirala medicinske materijale jednoj Italiji, testove Prištini, vakcine Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori...

- O premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najglasnije i najrečitije govore njihova dela. O onim drugima govore uvrede i mržnja koju seju - zaključuje Petković.

#Petar Petkvić